We hielpen Gilde Makelaars in 2 weken aan een topwebsite

Webdesign en copywriting

We hielpen Gilde Makelaars in 2 weken aan een topwebsite

Webdesign en copywriting

Webdesign en copywriting

Gilde Makelaars

“Wij willen snel een nieuwe website”

Gilde Makelaars, dé huizenspecialist in de Duin- en Bollenstreek en regio Leiden, had behoefte aan een nieuwe website om de huizenmarkt te bestormen. De nadruk in hun verzoek lag op de deadline: kan VerseKrachten op korte termijn een website maken? Natuurlijk! Onze webdesigner en copywriter gingen meteen aan de slag. Binnen twee weken gingen Gilde Makelaars live met een website die de verwachtingen overtrof.

Wat hebben we gedaan?

Webdesign

Copywriting

Het plan

We begonnen het project met het in kaart brengen van de wensen van Gilde Makelaars. Wat voor website wilden ze? Wat was het doel van de website? Hoe moest het eruit zien? Wie willen ze aanspreken? En op welke manier? Onze copywriter en webdesigner verdiepten zich samen in de branding en identiteit van het bedrijf, om dat als basis te gebruiken voor de nieuwe website. Zo zouden het design en de inhoud optimaal op elkaar aansluiten en passen bij de uitstraling van de klant.

Er kwam een uitdaging om de hoek kijken: hoe zorgen we ervoor dat het woningaanbod automatisch wordt ingeladen via een derde partij? Dat bleek geen makkelijke klus, maar onze webdesigner toonde zich uitermate innovatief en meedenkend. In overleg met alle partijen bedacht hij een oplossing zodat de livegang plaats kon vinden met het gehele aanbod.

 

De aanpak

Gilde Makelaars beschikte over een stijlgids, bestaande uit kleuren, lettertypes en een logo. Die moesten terugkomen in het design. Daarnaast toonden ze voorbeelden van andere websites die ze mooi vonden en spraken ze hun voorkeuren uit. Op basis daarvan maakte onze webdesigner een ontwerp voor de homepage. Aan de hand van die stijl en de feedback van de klant is de volledige website gecreëerd.

Voor de teksten op de website heeft onze copywriter interviews afgenomen met de medewerkers van Gilde Makelaars. Door constant overleg met de webdesigner en de klant zelf werd duidelijk welke tekst er nodig was. Naast webteksten met korte informatie ter navigatie over de website, schreef onze copywriter ook over ons-teksten over het bedrijf en pagina’s over de diensten, die door middel van SEO copywriting goed vindbaar waren voor Google. Niet alleen inhoudelijk is de website nu het visitekaartje van Gilde Makelaars, ook op het gebied van vindbaarheid bewijst hij zijn waarde.

Het resultaat

Na twee weken kon Gilde Makelaars zijn website trots aan iedereen tonen. Zowel over de inhoud als over het design waren zij dik tevreden. Hun verhaal stond aantrekkelijk opgeschreven en paste precies bij wat ze met hun bedrijf willen uitstralen en bereiken. Het design was overzichtelijk, straalt de sfeer van Gilde Makelaars uit en geeft volledig inzicht in het bedrijf. In korte tijd werd een topwebsite gerealiseerd, waarmee Gilde Makelaars jaren vooruit kan.