Met branding zet je je bedrijf pas echt in de markt

Vertaal je merkidentiteit naar een succesvolle strategie.

Jouw bedrijf is uniek, wij zorgen ervoor dat je die meerwaarde uitstraalt

Veel bedrijven gaan fanatiek aan de slag met marketing om hun producten te verkopen, maar ze slaan een belangrijke eerste stap over: branding. Voordat je een boodschap gaat verspreiden, moet je weten wat je wilt vertellen. Een brand marketeer helpt je om inzicht te krijgen in de waarden van jouw bedrijf. Zo kun je een herkenbaar merk opbouwen, waarmee je je onderscheidt van de concurrentie.

Ieder bedrijf is uniek, maar niet ieder bedrijf weet hun identiteit goed te vermarkten. Onze marketeer kan jou daarbij helpen. Met een duidelijk merkverhaal bouw je een band op met klanten. Ze weten waar je voor staat en wat ze van je mogen verwachten. Wanneer je aan die verwachtingen voldoet, zullen klanten terugkomen en ambassadeur van jouw merk worden.

Door inzicht te krijgen in je eigen bedrijf en merk, kun je jouw diensten en producten beter verkopen. Je weet wat jouw kracht is en kunt dit delen met je doelgroep. Met een doeltreffende boodschap en via de juiste kanalen.

Een goed logo en een sterke bedrijfsnaam zijn een begin, maar door de waarden van jouw bedrijf in alle communicatie-uitingen uit te dragen, bouw je pas echt een relatie op met klanten. Ze zien de menselijkheid van je bedrijf en er ontstaat een emotionele band.

Branding is een manier om je te onderscheiden van de concurrentie. Met een duidelijke merkbeleving ben je herkenbaar voor de doelgroep. Door de merkbelofte na te komen, zullen klanten tevreden zijn over het resultaat. Ze keren terug en bevelen jouw merk aan bij anderen.

Onze brand marketeer helpt niet alleen met het vinden van de missie van jouw bedrijf, maar ook met het verwoorden ervan. Bedrijven zitten vaak te diep in de materie om hun verhaal aan de buitenwereld te vertellen. Een blik van een specialist van buitenaf biedt uitkomst.

Voordelen van branding

Branding helpt om de unieke eigenschappen van jouw bedrijf naar boven te halen en te vermarkten. Met een sterke, onderscheidende identiteit bindt je klanten aan je en verkrijg je een sterke merkpositie. VerseKrachten helpt je daarbij. 

Waarom door VerseKrachten?

Branding gaat over de identiteit van een bedrijf. Waar sta je voor? Welke oplossing bied je? Wat is de meerwaarde van jouw bedrijf? Onze specialist beantwoordt deze vragen op een strategische manier, zodat de unique selling points van jouw bedrijf naar voren komen. Benieuwd? Lees verder.

Dashboard VerseKrachten op laptop

Wat kan onze brand marketeer voor jou betekenen?

Wij zijn gespecialiseerd in merkpositionering en weten hoe een merk moet groeien om meer naamsbekendheid te generen. Onze specialist weet hoe je een doelgroep kan aanspreken en je klantenbestand kan uitbreiden. Bijvoorbeeld door het inzetten van partnerships, reclamecampagnes, social media advertising of influencer marketing. 

Op lange termijn zorgt branding voor veel positieve effecten. Je hebt een richting met je bedrijf, je weet op welke doelgroep je moet focussen en je kan makkelijker uitbreiden qua producten of medewerkers. Een brand manager, ook wel brand adviseur of brand consultant genoemd, zorgt voor een duidelijke merkstrategie en focus in externe communicatie. Zo straal je als bedrijf uit wat je wil uitstralen en spreek je de juiste mensen aan. 

Hulp nodig met jouw merk?

Rick kan helpen om jouw merk of product in de markt te zetten en bekender te maken. Communicatief ijzersterk en ervaring in de commerciële wereld weet hij de juiste strategie te bepalen. Zijn doel: de verkoop en omzet van jouw onderneming verbeteren. Neem contact op om jouw kansen te bespreken. 

FAQ

Meest voorkomende vragen over brand marketing

Een brand manager richt zich op het deel van marketing dat zich bezighoudt met de uitstraling van een merk. Hij zorgt dat een bedrijf zich op de gewenste manier presenteert bij de doelgroep en herkenbaarheid opbouwt. 

Een brand manager vertaalt de identiteit van een bedrijf door in alle communicatie-uitingen. Hij vermarkt de unique selling points en zorgt dat de unieke boodschap aan de man gebracht wordt.

Een brand manager helpt bedrijven om een herkenbaar merk op te bouwen en zich te onderscheiden in de markt. Een goede merkstrategie zorgt voor een sterke marketing, klantloyaliteit en een sterke concurrentiepositie.

De uurtarieven voor brand managers verschillen op basis van kwaliteit, inzetbaarheid en de grootte van het project. Het gemiddelde tarief van freelance brand managers ligt rond de 100 euro. Vanwege de corona-crisis kunnen wij onze diensten tegen een goedkoper tarief aanbieden:

Tarief per uur: 40 tot 70 euro

Uiteraard zijn onze tarieven bespreekbaar. Vragen of opmerkingen? Neem contact op met VerseKrachten.